Ονειροκρίτης ακρωτηριασμός

Αρχική » Όνειρα » Ονειροκρίτης ακρωτηριασμός
Ονειροκρίτης ακρωτηριασμός


Άλλο ένα κλασικό όνειρο που απασχόλησε τον πατέρα της ψυχανάλυσης, Σίγκμουντ Φρόιντ.

Στο προφητικό πεδίο, όμως, ο ακρωτηριασμός μέλους του σώματος μας δεν υποδηλώνει σεξουαλική στέρηση, αλλά αποτελεί σαφή προειδοποίηση για κάποιον κίνδυνο που παραμονεύει.

Ο κίνδυνος αυτός συνήθως είναι οικονομικός και, σπανιότερα, αισθηματικός.

Σχετικά όνειρα και οι ερμηνείες τους

  • Αν δείτε στον ύπνο σας ανθρώπους να παλεύουν κι εσείς δεν μετέχετε, τότε κάποια ζοφερά προβλήματα φίλων σας θα σας αγγίξουν και θα λυπηθείτε.

  • Αν δείτε σε όνειρο ότι έχετε χάσει κάποιο δάχτυλο, θα λάβετε άσχημα νέα για συγγενή σας.

  • Αν ονειρευτείτε κάποιον να έχει προσβληθεί από γάγγραινα, προμηνύεται ο θάνατος ενός γονιού ή κοντινού συγγενή.

  • Αν δείτε στον ύπνο σας ότι δέχεστε το δάγκωνα ενός ζώου ή εντόμου, λυσσασμένου ή δηλητηριώδους , τότε σημαίνει ότι έχετε πολλούς εχθρούς που καραδοκούν να σας καταστρέψουν και ψάχνουν να βρουν μία

  • Ο βραχίονας ή ένα άκρο του σώματος αποκολλημένο, είναι ένα όνειρο με δυσοίωνη σημασία. Προσέχετε, γιατί μπορεί να πέσετε θύμα δόλου ή απάτης.

2 Σχόλια

#1 -

Είδα στον ύπνο μου τις προάλλες ότι ήταν σχεδόν ακρωτηριασμένα τα γεννητικά όργανα του συντρόφου μου, όχι από μένα, και τα χέρια μου ήταν μέσα στα αίματα και προσπαθούσα να τον βοηθήσω..πάνε μέρες που το έχω δει αλλά με έχει αγχώσει αυτό το όνειρο παρ'όλο που δε στέκομαι συχνά στα όνειρα...Για κάθε βοήθεια σας ευχαριστώ!

#2 -

Καλησπέρα,
Είδα πριν από κάποιο καιρό,αλλά με βασανίζει σαν όνειρο,να έχει απαγάγει κάποιος τον σκύλο μου.
Ήταν μια μέρα όπου γύρισα όπως πάντα μεσημέρι να τον βγάλω βόλτα και έλειπε.Δεν ήταν πουθενά...έριξα το κλάμα της ζωής μου και ενημέρωσα την μητέρα μου (της οποίας είναι και το σκυλί).Μετά από μερικές μέρες εμφανίζεται ο σκύλος μας (ο οποίος αντίθετα με τον δικό μας είχε κοντό τρίχωμα και ήταν πιο γεμάτος και του είχανε κόψει την ουρά-κοινώς δεν ήταν ο δικός μας αλλά τον δεχτήκαμε σαν να ήταν ο δικός μας) με κάποιον κύριο ο οποίος μας είπε ότι του έκοψε την ουρά γιατί είχε καρκίνο και ήθελε να το προλάβει.Τον ευχαριστήσαμε και τον είδαμε σαν να ήταν ένα θαύμα αυτός ο άνθρωπος που εμφανίστηκε από το πουθενά και μας έσωσε τον σκύλο.Μετά από κάποια λεπτά εγώ άρχισα να αναρωτιέμαι ποιος είναι αυτός ο άνθρωπος,από πού ήρθε,γιατί ήρθε,τι δουλειά είχε με τον σκύλο μας,γιατί τον πήρε,με ποιο δικαίωμα δεν μας ενημέρωσε και γενικά είχα ενδοιασμούς στον γιατί τον "κάνουμε Θεό" από την στιγμή που δεν ξέραμε καν αν μας έλεγε την αλήθεια ή όχι.......... δεν τον πίστευα,τον θεώρησα απατεώνα από την μία αλλά και από την άλλη πάλι ένιωθα πως μπορεί να είχε και δίκιο....τώρα τι σημαίνει όλο αυτό το μπέρδεμα;;;